Stary Dom Zdrojowy w Wysowej-Zdrój nieustannie pulsuje życiem. I choć położony na przysłowiowym końcu świata, we wciąż dzikim Beskidzie Niskim, pokazuje spragnionym emocji życia, że jest miejscem godnym uwagi i odwiedzenia.
Położony w sercu parku zdrojowego koi wszystkie zmysły.
Prowadzące go, matka – Barbara Miernikowa i córka – Katarzyna Miernik-Pietruszewska, zapraszają do jego gościnnych pokoi, a także na tradycyjne dania kuchni galicyjskiej. Na kulinarną podróż w czasie i delektowanie się specjałami przyrządzanymi z najlepszych, lokalnych produktów. Słynie z kuchni galicyjskiej – krakowskiej, żydowskiej i pogórzańskiej. Przygotowywane tu dania z rydzami znane są w Polsce i za granicą. Wiele produktów oznaczonych jest rozpoznawalnymi certyfikatami i świadectwami. Reprezentują markę lokalną KARPATING, zaś kiszone rydze wpisane są na Listę Produktów Tradycyjnych z Małopolski.
Stary Dom Zdrojowy w Wysowej-Zdroju słynie z organizowanego corocznie Święta Rydza, jesiennego festiwalu promującego przyrodę i kulturę Beskidu Niskiego, przyciągającego gości z różnych stron świata.