Gawor Produkcja Wędlin „Jakość i Tradycja”

Tajniki zostają w rodzinie

To firma rodzinna założona w 1989 roku. Tajniki wyrabiania wędlin zostały przekazane z ojca na syna.

Trzymamy się tradycji

Dzięki temu zachowujemy od lat tradycyjne metody produkcji oparte między innymi na naturalnym wędzeniu drewnem i starannym doborze przypraw.

Nie stosujemy żadnych sztucznych konserwantów i produkujemy wyroby wyłącznie z polskiego, lokalnego mięsa, co decyduje o niepowtarzalnym smaku i aromacie naszych wędlin. Dbamy o różnorodność asortymentu. Nadzwyczajny smak produktów z naszej firmy został potwierdzony wieloma nagrodami i certyfikatami, m.in: „Dziedzictwo Kulinarne Małopolska”, „Jakość – Tradycja”, „Produkt Tradycyjny z Małopolski”.

W ofercie mamy 6 produktów wpisanych na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Jesteśmy jedynym producentem kiełbasy Piaszczańskiej, która posiada unijny znak – „Chronione Oznaczenie Geograficzne” i jest produktem regionalnym. Grono naszych Klientów poszerza się nieustannie, co daje nam dużą satysfakcję i mobilizuje do dalszego działania.

Stawiamy sobie za cel, co warto jeszcze raz podkreślić, wyrabianie wędlin najwyższej jakości, opartych na tradycyjnych recepturach i dobrych surowcach.

Panorama Podstolic