Lawendowe specjały
Flagowymi produktami są: SYROP Z KWIATÓW LAWENDY – wyróżniony znakiem jakości „Poznaj Dobrą Żywność”, który otrzymał także nagrodę za najlepszy polski regionalny produkt żywnościowy „Perła 2021” oraz LAVENDYNKA LEMONIADA LAWENDOWA – orzeźwiający napój o smaku i aromacie lawendy, lekko gazowany.
Lawendowe doznania kulinarne
„Lavendziarnia Stoki 6” to marka istniejąca na rynku od 2016 roku. Podstawą jej działalności jest ekologiczna, certyfikowana uprawa lawendy lekarskiej położona w czystym i urokliwym terenie Jury Krakowsko–Częstochowskiej.
Naszą lawendę samodzielnie uprawiany i przetwarzamy głównie na produkty spożywcze. Naszym hasłem przewodnim jest: „Lawendę się je”. Podróżujemy przez lawendowe doznania kulinarne i zapachowe.
Cenimy sobie najbardziej wielowymiarowość, niejednoznaczność smaku i nierozłącznego aromatu naszej lawendy.
Produkty nasze tworzone są według tradycyjnych receptur, a rzemieślnicza produkcja w małych partiach pozwala nam zachować najwyższą jakość oraz indywidualny i niepowtarzalny charakter produktów.
Nasze produkty spożywcze posiadają znak Dziedzictwa Kulinarnego Małopolski, znak Poznaj Dobrą Żywność oraz rekomendacje Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska. Ale nasza lawenda to nie tylko kulinaria. Doceniamy również jej niezwykłe działanie kosmetyczne. Jej dobroczynne właściwości wykorzystujemy w produktach kosmetycznych.