Ponad 20 lat temu, w małej miejscowości położonej w samym sercu Beskidu Wyspowego, wraz z moją rodziną założyliśmy profesjonalną, zawodową pasiekę. Wybór terenu nie był przypadkowy – puszcza karpacka z dominującą w lasach jodłą oraz otaczające ją łąki i przydomowe sady stworzyły wymarzone warunki do hodowli pszczół. Owady, którymi postanowiliśmy się opiekować, należą do miejscowej linii Dobra, doskonale przystosowanej do unikalnych lokalnych warunków. Wszystko to pozwoliło nam rozwinąć naszą pasiekę w duże gospodarstwo pasieczne, pozyskujące produkty niepowtarzalnej jakości. Aby je odróżnić od innych, pozyskiwanych w różnych regionach Polski, przez inne pasieki, stworzyłem dla nich swoją markę.
Nasze miody zawdzięczają swój wyjątkowy smak zarówno kultywowanej przez nas długiej tradycji ich pozyskiwania, jak i warunkom przyrodniczym panującym w lasach oraz łąkach i sadach otaczających nasze ule. Brak przemysłu, czyste środowisko i wysoka lesistość pozwalają naszym pszczołom produkować miody najlepszego gatunku.
Każdy słoiczek opatrzony etykietą marki Miody Beskidzkie jest również podpisany moim nazwiskiem, gdyż jestem pewny najwyższej jakości miodów z mojej pasieki, a ich smak stanowi dla mnie powód do dumy.
Smak oraz wysoka jakość produktów z Beskidu Wyspowego zostały docenione nadaniem im certyfikatów jakości.
Do unijnego rejestru jako Chroniona Nazwa Pochodzenia został wpisany Miód spadziowy z Beskidu Wyspowego
Na listę produktów lokalnych z Małopolski zostały wpisane:
- miód mniszkowy z Beskidu Wyspowego,
- miód lipowy z Beskidu Wyspowego,
- miód wielokwiatowy z Beskidu Wyspowego,
- pyłek kwiatowy z Beskidu Wyspowego.