Na zakwasie
Piekarnia Piskorek słynie przede wszystkim z wieloletniej tradycji wypieku pieczywa na zakwasie.
Szeroki asortyment wypieków
Piekarnię Piskorek założył w 1938 roku Antoni Piskorek wraz z synami Antonim i Feliksem w Nowej Wsi koło Kęt. Od tego czasu wiele się zmieniło, jednak jedna idea pozostaje taka sama: „upiec chleb tak, jak to ma być”, zgodnie z najlepszymi zasadami rzemiosła i starą szkołą piekarską.Wytwarzamy szeroki asortyment tradycyjnego pieczywa na prawdziwych zakwasach spontanicznych, żytnim i pszennym.
Do produkcji używamy wyłącznie naturalnych składników oraz polskiej mąki. Nasze produkty zostały docenione licznymi nagrodami, w tym „Jakość Tradycja”, „Poznaj Dobrą Żywność”, „Doceń Polskie” czy „Nasze Kulinarne Dziedzictwo”.W ofercie mamy różnorodne pieczywo, bułki, wypieki słodkie oraz wytrawne.
Kluczem do sukcesu firmy są również wyroby cukiernicze wytwarzane ręcznie według sprawdzonych receptur i produkowane z najwyższej jakości naturalnych składników.Podstawowe surowce takie jak: nabiał, świeże kurze jaja czy owoce pozyskiwane są głównie od lokalnych dostawców.