Przetwórstwo Mięsne „Płatek”

Tradycja rodzinna

Marzena i Janusz Zalarscy, oferując szeroką gamę wędlin i mięs, bazują na doświadczeniu ojca i dziadka.

Kiełbasa, baleron, boczek

Zakład Przetwórstwa Mięsnego Płatek został zarejestrowany w 1992 r., jednak rodzinna produkcja wędlin i wędzonek sięga lat 50–tych ubiegłego wieku. Właściciele Marzena i Janusz Zalarscy bazują na doświadczeniu ojca i dziadka. W zmodernizowanej masarni zachowali jednocześnie znakomitą jakość, jak i tradycję.

Wędliny produkowane przez firmę Płatek to wyroby najwyższej jakości o niepowtarzalnym smaku i wyglądzie. Dzięki zastosowaniu specjalnie wyselekcjonowanych mięs i starannie dobieranych przypraw, zyskały miano wyrobów tradycyjnych. Firma posiada szeroką ofertę asortymentową, która z roku na rok jest coraz bogatsza: kiełbasy swojskie, kabanosy, różnego rodzaju wędzonki oraz wędliny podrobowe. Ich charakterystyczną cechą jest proces wytwarzania.

Wędliny te są peklowane w tradycyjny sposób, według pilnie strzeżonej receptury. Wędzone aromatycznym dymem pochodzącym z drewna drzew owocowych, buka i olchy. Wszystko to nadaje im wyjątkowo intensywny aromat i niepowtarzalny smak.

Oferowane wyroby są wytwarzane zgodnie z obowiązującymi wymogami systemu HACCP, w tym według praktyki higienicznej i produkcyjnej. Ponadto w firmie wprowadzono standard IFS, który gwarantuje najwyższą jakość i bezpieczeństwo naszych produktów.

Szynka na talerzu